Galerija Vrtuljak Marčana

Aktivnosti Marčana

Sezonsko voće(trešnje i jagode) i kukci(pčelice, leptiri i bubamare)

Djeca iz skupine "Leptirići"oblikovali su sezonsko voće i kukce od toniranog papira, kojeg su djeca sama bojalatemperom i različitim pomagalima(valjcima i spužvicama različitih boja).

Voćna salata

Djeca iz skupine "Leptirići"pripremali su voćnu salatu,reckali voće,kušali voće,sok od naranče i med.

Izlet u Feštinsko kraljevstvo

Djeca, roditelji i odgajatelji proveli su subotnje jutro u Feštinskom kraljevstvu, razgledali špilju, divili se prekrasnoj prirodi i uživali u veselom druženju.

Dani otvorenih vrata od 10-12.04.2018.

U skupinama "Bubamare" i "Leptirići"za vrijeme otvorenih vrata, posjetitelji su mogli razgledati galeriju fotografija, crteže djece, uključiti se u kreativne radionice ili se jednostavno poigrati. Imali smo i gosta iznenađenja, gdje je djeci prezentiran instrument harmonika, a također smo zapjevali i zaplesali.

Vježbe u sportskoj dvorani

Starija i srednja skupina djece iz skupine "Bubamare" i "Leptiri", srijedom i petkom, u jutarnjim satima, sa profesoricom kineziologije Sandrom Pavletić, imaju vježbe u sportskoj dvorani (vježbe oblikovanja, poligoni spretnosti, razne pokretne igre.)

Cvijeće

Djeca iz skupine Bubamare oblikovali su cvijeće(neobično i vrtno) sa plastelinom,"krokićima"u boji, crtali tušem u boji, olovkama u boji, nacrtali su memori "Cvijeće", te ukrašavali vaze za cvijeće.

Izlet na Brijune

Djeca, roditelji i odgajatelji proveli su subotnje prijepodne na otočju Brijuni, razgledali zoološki vrt, čamčarnicu, vozili se u vlakiću ina brodu, divili se prekrasnoj prirodi i uživali u veselom druženju.

Radionica povodom Uskrsa Leptirići

Na zajedničkoj radionici djece i roditelja izrađivali su se uskršnji zečići u ukrašavale pisanice sa akrilnim bojama

Radionica povodom Uskrsa Bubamare

Na zajedničkoj radionici djece i roditelja izrađivale su se ovčice na plastičnim bocama sa vunom i ukrašavale pisanice sa gumiranim papirom

Uskršnji blagdani Bubamare

Razne aktivnosti provodile su se u skupini za vrijeme Uskršnjih blagdana

Uskršnji blagdani Leptirići

Razne aktivnosti povodom Uskršnjih blagdana

Istraživačke aktivnosti sa pisanicama

U skupini djeca su istraživala bojanje jaja u kapuli, čistila su kapulu, stavila jaja i kapulu u posudu, promatrali boju jaja nakon kuhanja u kapuli, igrala igre sa jajima, te istraživala unutrašnjost jaja nakon kuhanja

Projekt”Pokret s osmijehom”bubamare

U sklopu projekta djeca su radila skulpture svojim tijelom pod plahtom, igrali su igru "Glazbene stolice"u parovima, crtali na temu "Ja u pokretu"i crtali obrise svog tijela u pokretu

Projekt “Pjevalice, igralice” leptirići

U sklopu projekta djeca su istraživala zvuk glasovira

Igra na snijegu

Snijeg u našem mjestu

Instrument-gitara

Djeca su od neoblikovanog materijala izradila glazbeni instrument gitare u sklopu projekta "Pjevalice, igralice"

Eksperiment-umjetni snijeg

Djeca su od sode bikarbone i regeneratora sa odgajateljem napravila umjetni snijeg s kojim su manipulirali, mirisali ga i opipavali.

Maškare

Djeca se oblače u kostime, plešu, pjevaju i igraju.

Imitacija pokreta uz glazbu

Uz poznate pjesme i brojalice djeca su izvodila različite pokrete

Projekt “Pokret s osmijehom”

U sklopu projekta djeca iz skupine Bubamare oblikovali su glinamolom samoga sebe.

Maškare

U sklopu aktivnosti vezane za maškare djeca iz skupine Bubamare svakodnevno su se maskirala i kostimirala, pjevala i plesala uz prigodne pjesme, te igrala igre uz pokret

Zima

U sklopu aktivnosti vezanih za zimu u skupini Bubamare djeca su izvodila eksperimente sa umjetnim snijegom, oblikovali skijaše i klizače raznim tehnikama, te oblikovali likove iz priče "Snježno kraljevstvo"

Zaleđena voda

Istraživanjem agregatnih stanja vode, zaleđivanje boja, slikanje bojom, otapanje zaleđene boje, slikanje zaleđenom bojom i spužvastim otiscima.

Istraživanje zvuka

Istraživanje zvuka i ritma ma različitim instrumentima, spajanje u cjelinu, orkestar (bubnjevi, zvečke, tamburin)

Jožica

Oblikovanje različitim vrstama papira (kolaž, novinski, gumirani) i vunom na stihove "Jožica".

Djeca plešu bosi

U sklopu projekta djeca iz skupine "Bubamare" plesali su bosi izvodeći razne pokrete.

Ples sa šeširima

Djeca iz skupine "Bubamare" izvodili su razne pokreta i plesali sa šeširima.

Pokret u parovima

U sklopu projekta "Pokret s osmijehom", djeca iz skupine "Bubamare" izvodili su pokret u parovima, koji je bio zabavan i kreativan.

Jesen

U skupini "Bubamare" provodile su se razne aktivnosti vezane za godišnje doba jesen, upoznavanje sa bundevom, slikanje bundeve, oblikovanje jesenske slike od kolaž papira.

Šetnja šumom

U sklopu projekta "Pokret s osmijehom", skupina "Bubamare" otišla je na izlet u šumu, gdje smo osim šetnje, odigrali igru sa balonima"Zaleđeni pokret", vidjeli i mirisali ciklamu, te vidjeli gljive.

Zajednička igra na vanjskom prostoru

Na vanjskom prostoru, svakodnevno, kada to vremenske prilike dozvole, djeca iz skupina "Bubamare" i "Leptirići", igraju se zajedno u slobodnoj igri.

Predstava: “Klaun Čupko”

U sportskoj dvorani u Marčani, djeca iz skupine "Bubamare" i "Leptirići", pogledali su predstavu "Klaun Čupko", uz pjesmu i smijeh.

Projekt u skupini “Leptirići”: “Brojalice, igralice”

U sklopu projekta, u skupini "Leptirići" oblikovali smo gusjenicu od glinamola i balona, te puža od žireva. Izrađivali smo zvečke od kuglica i čepova.

Plodovi jeseni

U skupini "Leptirići" jesen smo obilježili upoznavanjem djece sa jesenskim plodinama, u šetnji selom, donošenjem plodina iz roditeljskog doma, slikanjem i oblikovanjem.

Slobodna dječja igra u skupini “Leptirići”

U skupini "Leptirići" svakodnevno se provodi slobodna dječja igra prema centrima interesa.

Dječji tjedan

Djeca iz skupine "Bubamare" i "Leptirići" obilježili su Dječji tjedan zajedničkom igrom na vanjskom prostoru uz šarene balone i crtanjem kredom u boji na betonu.

Dječje aktivnosti u mjesecu lipnju

Tijekom mjeseca lipnja dječji interes bio je usmjeren prema igrama s pijeskom i vodom.

Petrova u Marčani

Djeca iz skupina "Bubamare" i "Leptirići" nastupali su na Petrovi u Marčani. Pjevali su pjesmu "Srićan ti rođendan, draga Marčana", plesali uz pjesmu "Kad u školu krenem", izgovarali stihove "Tovar" i "Tri je lita finija". Na kraju programa, svako je dijete pustilo jedan balon u zrak.

Crtačka tehnika grataž

Djeca u skupini "Bubamare" crtali su na novoj tehnici gratažu čija se podloga sastoji od uljanih boja i crne tempere, te oblikovanje drvenim štapićima leptira.

Istraživanje protočnosti zraka

U sklopu projekta djeca iz skupine Bubamare istraživali su protočnost zraka izrađujući lepeze i promatrajući što će se dogoditi sa svijećom koja gori u staklenci i van staklenke.

Eksperimenti s vodom

Djeca iz skupine "Leptirići" imali su priliku istraživati vodu na različite načine. Mjerili su brzinu, protočnost, topivost, plovnost vode, te isprobavali razne okuse u vodi.

Istraživanje magnetizma

Djeca u skupini Bubamare, istraživali su magnetizam, na način da su izrađivali magnetske laboratorije i igrali se, te su istraživali privlačnost različitih predmeta i magneta.

Sadnja cvijeća

Djeca iz skupine Bubamare sadila su cvijeće da ukrase sobu dnevnog boravka.

Igre s vodom u skupini Bubamare

Djeca su se igrala vodom, istraživala na različite načine prohodnost vode.

Posjet zvjezdarnici u Višnjanu

Posjetili smo zvjezdarnicu u Višnjanu, gdje smo pogledali edukativni film o planetama. Djeca su oblikovala rakete od papira, promatrala kroz teleskop, te igrala igru na temu planeti.

Topivost u vodi

Djeca su istraživala topivost prehrambenih proizvoda u vodi.

Projekt: “Djeca i profesor Baltazar istražuju”

U sklopu projekta, djeca iz skupine Bubamare, oblikovala su prof. Baltazara od raznih kutija, slikali su njegov laboratorij i njegovu letjelicu.

Igre s pisanicama

Na vanjskom prostoru djeca su se utrkivala sa jajima na žlici, tražila su pisanice po parku, šćokivali su pisanice, te su istraživali kako izgleda unutrašnjost jaja nakon bojanja u kapuli.

Radionica povodom Uskrsa u skupini Leptirići

Na radionici povodom Uskrsa, roditelji i djeca izrađivali su zečiće na kuhačama, te na plastičnim čašama.

Radionica povodom Uskrsa u skupini Bubamare

Na zajedničkoj radionici roditelja, odgajatelja i djece, povodom Uskrsa, izrađivali smo piliće na jaju od stiropora ubadajući tkaninu, te ukrašavali košaricu kolaž papirom.

Marčana arhiva 2017

Fotografije aktivnosti Dječjeg vrtića "Vrtuljak Marčana" u 2016. godini.