Zajedničke aktivnosti

Zajedničke aktivnosti

Tradicionalna brodica moga kraja – Prvi suvenir Općine Marčana

Proces nastajanja prvog suvenira Općine Marčana: razgledavanje brodice Guc u Pomeru, crtanje skice, otiskivanje u glini, bojanje suvenira prirodnim bojama.

Izlet u lučicu Pomer – Tradicionalna brodica “Guc”

U ponedjeljak 14.10.2019. otišli smo na izlet u Pomer, razgledati tradicionalnu brodicu "Guc", kao dio projekta Lagur- Istarska batana. Brodicu smo promatrali, uočavali boje, oblik, materijal od kojeg je izrađena, a na kraju smo se u njoj i vozili.

Dječji tjedan

Povodom proslave Dječjeg tjedna na igralištu smo organizirali "Dječju biciklijadu" u kojoj su sudjelovala sva djeca iz odgojnih skupina "Bubamare" i "Leptirići". Posjetio nas je i načelnik Predrag Pliško koji se zajedno sa djecom vozio na biciklu i počastio nas fritulama.

Posjet DVD-a Marčana našem vrtiću

Vatrogasci i vatrogasna mladež DVD-a Marčana pokazali su nam kako izgledaju vatrogasne vježbe te su nam pomogli da ih i sami isprobamo. Trčali smo i preskakali zapreke, provlačili se kroz tunel, sa šmrkom i vodom gađali smo metu. Za kraj su nas provozali u svom kombiju i jako razveselili.

Maškarani ples u sportskoj dvorani

Zastavice, baloni, maškare velike i male, likovi iz priče, likovi iz bajke, harmonika, roženice, pjesma i ples nose nas u svijet iz mašte.

Dječji karneval u Areni

Dvori, šterne, tovari i rakljanski vitezovi i princeze pohodili su Pulsku Arenu u skupnoj maski "U Kaštelu i na Dvori".

Radionica sa roditeljima

Zajednička radionica djece i roditelja. Izrađivali smo aranžmane od zelenih grančica, svijećnjake, vijenčiće za vrata, čestitike, zvona...

Kuća Djeda Mraza

U Kući Djeda Mraza organizirane su razne aktivnosti za djecu, podjela paketa, druženje sa Djeda Mrazom, Bakom Mraz, vilenjacima i animatorima, te Božićni sajam.

Dječji olimpijski festival

Starija i srednja skupina djece iz skupine "Bubamare" i "Pčelice"sudjelovala su na Dječjem Olimpijskom festivalu gdje su se takmičili u raznim disciplinama( skok u dalj, trčanje na 50m, bacanje loptice, štsfeta 4*25m, mali nogomet-djevojčice). Djevojčice su osvojile zlatnu medalju u malom nogometu,a jedna djevojčica je osvojila treće mjesto u skoku u dalj. Cijela ekipa dobila je pehar za fair play.

Dječja Olimpijada

Na natjecanju na Dječjoj Olimpijadi sudjelovali su predškolarci iz skupina "Pčelice" i "Leptirići". Svi sudionici dobili su diplome za sudjelovanje. Tara Cukon i Manuel Gortan osvojili su zlatne medalje u trčanju na 50 metara, a Adriana P. osvojila je brončanu medalju u skoku u dalj.

Dani otvorenih vrata Dječjeg vrtića “Vrtuljak Marčana”

Dani otvorenih vrata organizirani su kako bi se svim posjetiteljima prikazalo čime se djeca bave, kako provode dane u vrtiću, kroz razne kreativne radionice. U skupini "Leptirići" izrađivale su se vaze od staklenih boca, cvjetići od štapića za sladoled. U skupini "Bubamare" izrađivale su se razne igre sa magnetima. U skupini "Pčelice" izrađivale su se nošnje, starinski instrumenti i nakit od gline. Održana je i radionica sa svrhom edukacije djece, odgajatelja i svih zaposlenika vrtića za boljim razumijevanjem "različitosti" kod djeteta, gdje su nam u gostima bili Udruga za skrb oboljelih od Celijakije Istarske županije, te smo degustirali bezglutenske proizvode.

Svjetski dan sindroma Down

Šarene čarape, podrška borbi osoba s Down sindromom.

Posjet Postaji prometne policije pula

Djeca su se upoznala sa osnovnim pravilima ponašanja u prometu, kao i opasnostima u prometu. Družila su se s policajcima i razgledala službena vozila policije.

zajedno

zajednička aktivnost