Marčana aktivnosti 2018

Slobodne aktivnosti – Leptirići
Vremenske prilike – Leptirići

Putem istraživačkih aktivnosti istražujemo vjetar i kišu, njihove uzročno posljedične veze.

U šetnjama selom promatramo kako su i od čega zidane kuće, Neke imaju u dvorištu i šternu...I u vrtiću gradimo kuće od raznih kocaka i gradimo "dvore"od neoblikovanog materijala.

Prosinačke svečanosti – Leptirići

...pripremamo se i za prosinačke svećanosti. Sakupljamo šišarke, radimo adventski kalendar i čizmice.

Glazbene aktivnosti – Leptirići

Veselimo se u vrtiću uz glazbu i ples.

Dani jabuka – Leptirići

Najviše volimo jabuke. Oblikujemo ih, promatramo, mirišemo i na kraju kušamo na razne načine: ribane, sjeckane, kao sok i u voćnoj salati sa medom. Mmmm...kako su dobre!

Dani kruha – Leptirići

U krušnim pećima se nekad pekao kruh... Gospođa Lucija Radolović, Ellina baka, mijesi tijesto i pokazuje nam proceskako nastaje kruh. I naše su male ruke pomogle...

Projekt Kaštel i Dvori

U sklopu projekta koji se provodi na nivou ustanove, posjetili smo Čalićove dvore, gdje nas je Leonardov djed Dušan Čalić upoznao sa navedenim dvorima(obnovljenima i razrušenima), gdje su djeca vidjela od čega se sastojao dvor(štala i kućica), te što se nalazilo oko dvori( njive, livade,vinogradi, hrastova šuma, smokve)

Dan jabuka

U sklopu aktivnosti vezanih za dan jabuka, djeca su zajedno sa odgojiteljima oblikovala jabuke od novinskog papira, ribali jabuke, cjedili sok od jabuke, napravili štrudlu od jabuke, oblikovala stablo jabuke sa plodovoma i listićima, te na kraju kušali sok i jeli štrudlu.

Žir- plod jeseni

Povodom dana plodova zemlje, upoznali smo djecu sa plodom žira, listom i stablom žira. Žir i listove oblikovali smo od glinamola, od kore drveta oblikovali smo hrast, sakupljali žir i promatrali ga u prirodi kako izgleda.

Dubljenje bundeve

U sklopu aktivnosti na temu plodovi jeseni, djeca su zajedno sa odgojiteljem dubili bundevu, istraživali što se nalazi unutar bundee, zapalili svijeću u bundevi...

slobodna igra leptiri