Marčana aktivnosti 2019

Međunarodni dan starijih osoba

Međunarodni dan starijih osoba obilježen je 01.10.2019. u sportskoj dvorani. Djeca su nastupala sa pjesmom "Semafor", stihovima "Prijateljstvo" i plesom uz pjesmu "Kišobran za dvoje".

Izlet u Fažanu – Bubamare

Izlet u Fažanu - šetnja starom jezgrom, promatranje podmorja u podmornici i igre u parku.

Uskrs

Povodom Uskrsa bojili smo jaja na starinski način zajedno sa djecom iz skupine "Bubamare", igrali starinske igre, mijesili jajarice i pince od slanog tijesta. Oblikovali smo jaja od glinamola, bojali plastična jaja i staklenke koje smo poklonili svojim roditeljima.

Proljeće – Leptirići

Oblikovali smo proljetnice od glinamola, kolaž papira, hamera... Izradili smo umetaljku "Proljetnice", kroz različito cvijeće usvajali boje.. Oblikovali pauke, ilustrirali priču "Cvjetna haljina žutnog maslačka"...

Projekt “U Kaštelu i na Dvori” – Leptirići

Posjetili smo Tronove dvore sa djecom iz grupe Bubamare, oblikovali smo kokošinjac i kokoške od neoblikovanog materijala i kocaka u građevnom centru, slikali temperom, oblikovali plastelinom...

Degustacija mliječnih proizvoda

Degustiramo mliječne proizvode, istražujemo okuse, otkrivamo što se sve može napraviti od mlijeka... čitamo šta piše na proizvodima, istražujemo što je mekano, a što tvrdo...

Posjet seoskom dvorištu – Leptirići

Posjetili smo seosko dvorište u kojem smo vidjeli obitelj životinja; kozu, jarca i jariće, kokoš, pijetla i piliće te jednog kunića.

Promet – Bubamare

U sklopu aktivnosti vezanih za promet djeca su se igrala raznim stolnim i društvenim igrama, istraživali otiske igrački autića, oblikovali automobile na kartonima od kolaž papira, istraživali kako se ponašati u prometu (u našem mjestu i u Puli).

Izlet u Pulu – Bubamare

Djeca iz skupine "Bubamare" posjetili su u Puli izložbe: "Nematerijalna baština" i "Zašto je pčela važnija od čovjeka". U sklopu aktivnosti o prometu promatrali su promet u gradu, vozila i pješake kako se kreću u prometu, te prometne znakove.

Projekt “U Kaštelu i na Dvori” – Bubamare

U sklopu projekta "U Kaštelu i na Dvori", djeca su slagali i dovršavali maketu dvora, oblikovali cestu do dvora, ono što su vidjeli na dvorima (hrast, ogradu, domaće životinje), igrali izrađene društvene igre, oblikovali dvore od toniranog papira na kartonu.

Proljeće – Bubamare

U aktivnostima vezanim za proljeće, djeca su oblikovala proljetnice od hamer papira, crtala i slikala raznim likovnim tehnikama, promatrali rascvjetale voćke, oblikovali plošne lutke za igrokaz i glumili u našem malom izrađenom kazalištu.

Tjelesne aktivnosti u vrtiću – Leptirići

Vježbamo na stolici, sa loptom i bez lopte. Sobu pretvaramo u poligon spretnosti, uživamo vježbajući.