Marčana aktivnosti 2021

Prosinačke svečanosti

U skupini "Leptirići", za vrijeme prosinačkih svečanosti, djeca su oblikovala čizmice, sobove Djeda Mraza, novogodišnji bor, sijali božićnu pšenicu, slikali, oblikovali ukrase za bor, te okitili svoj bor u sobi dnevnog boravka.

Tjelesno vježbanje

Poligon spretnosti u skupini "Leptirići".

Bajka:”Tri praščića”

Bajka: "Tri praščića" bila je poticaj djeci iz skupine "Leptirići" da oblikuju likove iz bajke te njihove kućice od raznog materijala.

Prosinačke svečanosti

U sklopu prosinačkih aktivnosti djeca iz skupine "Bubamare" oblikovala su čizmice, Djeda Mraziče, anđele, slikali su krampuse, Sv. Nikolu, obilježili su imendan Sv. Nikole, ukrašavali su bor, oblikovali jaslice, ukrase za bor, izrađivali čestitke, pjevali i plesali Božićne pjesme, te dočekali Djeda Mraza koji im je donio poklone.

Ptice

Djeca iz skupine "Bubamare" u sklopu aktivnosti "ptice", oblikovala su raznim materijalima, crtala raznim likovnim tehnikama, igrali igre slovima, promatrali ptice u prirodi...

Oblaci

Još jednu prirodnu pojavu djeca iz skupine "Bubamare" promatrali su u prirodi (oblake), a zatim su slikali, eksperimentirali...

Kiša, kišobrani, vjetrenjače

U sklopu jesenskih aktivnosti djeca iz skupine "Bubamare", na temu kišobrani, kiša, vjetrenjače , oblikovali su, slikali, crtali, pjevali pjesme...

Igra jesenskim lišćem

Djeca iz skupine "Bubamare" za vrijeme šetnje mjestom otkrili su igru jesenskim lišćem (šuštanje lišća, boje lišća, slikanje stabala i lišća).

Jesenska šetnja

Djeca iz skupine "Leptirići" uživali su u lijepom danu, u jesenskoj šetnji.

Jesen

U sklopu aktivnosti "Jesen" djeca iz skupine "Leptirići" upoznali su se sa jesenskim plodinama kestenima i maslinom, te šumskom životinjom jež, koje su oblikovali glinamolom, hamer i kolaž papirom, slikali, igrali se imitativnih igara u u našoj kuhinji.

Bajka “Pinochio”

Bajka "Pinochio" potaknula je djecu iz skupine "Leptirići" na oblikovanje neoblikovanim materijalom likove iz bajke. Zanimljiv im je bio lutkarski igrokaz u izvedbi odgojiteljica.

Brojalica “Puž muž”

Brojalica "Puž muž" bila je poticaj za promatranje puževa u prirodi, kojeg su kasnije djeca iz skupine "Leptirići" oblikovali kamenčićima, slikali, crtali...

  • 1
  • 2