Zajedničke aktivnosti 2019

Tradicionalna brodica moga kraja – Prvi suvenir Općine Marčana

Proces nastajanja prvog suvenira Općine Marčana: razgledavanje brodice Guc u Pomeru, crtanje skice, otiskivanje u glini, bojanje suvenira prirodnim bojama.

Izlet u lučicu Pomer – Tradicionalna brodica “Guc”

U ponedjeljak 14.10.2019. otišli smo na izlet u Pomer, razgledati tradicionalnu brodicu "Guc", kao dio projekta Lagur- Istarska batana. Brodicu smo promatrali, uočavali boje, oblik, materijal od kojeg je izrađena, a na kraju smo se u njoj i vozili.

Dječji tjedan

Povodom proslave Dječjeg tjedna na igralištu smo organizirali "Dječju biciklijadu" u kojoj su sudjelovala sva djeca iz odgojnih skupina "Bubamare" i "Leptirići". Posjetio nas je i načelnik Predrag Pliško koji se zajedno sa djecom vozio na biciklu i počastio nas fritulama.

Posjet DVD-a Marčana našem vrtiću

Vatrogasci i vatrogasna mladež DVD-a Marčana pokazali su nam kako izgledaju vatrogasne vježbe te su nam pomogli da ih i sami isprobamo. Trčali smo i preskakali zapreke, provlačili se kroz tunel, sa šmrkom i vodom gađali smo metu. Za kraj su nas provozali u svom kombiju i jako razveselili.

Dječji Olimpijski festival u Vodnjanu 2019.
Završna svečanost
Maškarani ples u sportskoj dvorani

Zastavice, baloni, maškare velike i male, likovi iz priče, likovi iz bajke, harmonika, roženice, pjesma i ples nose nas u svijet iz mašte.

Dječji karneval u Areni

Dvori, šterne, tovari i rakljanski vitezovi i princeze pohodili su Pulsku Arenu u skupnoj maski "U Kaštelu i na Dvori".

Radionica sa roditeljima

Zajednička radionica djece i roditelja. Izrađivali smo aranžmane od zelenih grančica, svijećnjake, vijenčiće za vrata, čestitike, zvona...